Step Ahead

Sta op, kijk vooruit,
doe mee

Het afgelopen jaar lanceerde Wärtsilä Nederland Step Ahead, een programma dat medewerkers laat reflecteren op de eisen die de wereld anno nu aan ze stelt. Het leven in onze tijd is immers zo dynamisch, dat de automatische piloot tekortschiet. Er is actie nodig om mee te kunnen blijven doen – nu en op de langere termijn. In 2018 gaat Wärtsilä door met Step Ahead, daarom nu eerst een korte opfriscursus.

Als je weet wat je doelen zijn, kun je adequater reageren op de veranderende wereld. Daarom is het Step Ahead-programma opgebouwd uit vier thema’s die inzicht bieden in wat ons aanzet tot actie.

Eigen verantwoordelijkheid

De wereld verandert snel. Het is logisch dat je je soms afvraagt wat die veranderingen betekenen voor je functie. Nu. Binnenkort. Of over tien jaar. Los van die dynamiek bestaat het werkende leven uit verschillende fasen. Hoe zorg je ervoor dat je mee kunt blijven doen? Door goed voor jezelf te zorgen, keuzes te maken en de verantwoordelijkheid voor je eigen toekomst te accepteren. Hoe sta jij hierin?

Vitaliteit

Het is soms moeilijker dan je zou denken om goed voor eigen lijf en leden te zorgen. Toch is dat van wezenlijk belang. Wie gezond leeft, is vitaler en veerkrachtiger. Wist je dat je hersenen beter werken als je tussendoor telkens even beweegt? Dus neem eens de trap of de fiets. Of gebruik je stappenteller. Let op je houding, wissel af, vergader eens staand, leer jezelf een goede tiltechniek aan. Wees zuinig op jezelf, gebruik beschermmiddelen. Zorg voor een gezonde lunch (en maak meteen een ommetje). Beweeg jij genoeg?

Ontwikkeling

De wereld verandert, onze branche verandert, en ook Wärtsilä staat niet stil. Hoe dein jij mee met die beweging? Hoe blijf jij goed inzetbaar en benut jij je talenten? Hoe behoud jij het plezier in je werk? Je leidinggevende en HR denken graag met je mee. Heb je wel eens gedacht aan training on the job, job rotating of e-learnings bij Wärtsilä? Je kunt je verdiepen in een boek, meedoen aan een workshop, een seminar bezoeken, je inschrijven voor een training (in- of extern) of deelnemen aan het mentoring programma. Er is van alles mogelijk – wat ga jij doen?

De balans werk-privé

Hard werken is prima, maar dat houd je alleen vol als er een goede balans is tussen je werk en je privéleven. Naast inspanning moet er ook ontspanning kunnen zijn. Bewaak die balans, maak het bespreekbaar als je met een onbalans worstelt. Ken en stel je eigen grenzen. Heb jij hier al over nagedacht?

2018

In 2018 gaan we de kennis over de vier Step Ahead-thema’s verder verdiepen. Zo creëren we extra bewustzijn over de actie die nodig is om nog lang met veel plezier voor Wärtsilä te werken én daarbij goed in je vel te zitten. Wordt vervolgd!