WeLeap – de app

Voor medewerkers die zich afvragen hoe zij mee kunnen doen aan de digitale transformatie van Wärtsilä, hebben we tijdens Invent (Y)our Future in Drunen een tool geïntroduceerd: Leap. In juni is ter ondersteuning van Leap bovendien de WeLeap-app geïntroduceerd.


‘Ik denk dat we de sector metaal & techniek redelijk conservatief kunnen noemen. En dan bedoel ik met name het hokjes denken in functieprofielen. Uiteraard zijn er kenniselementen in functies waar je niet om heen kunt, waar men in de basis over moet beschikken. Maar ik vind dat veel meer gekeken zou kunnen worden naar het lerend vermogen en de competenties van mensen. Niet om van techneuten schapen met vijf poten te maken, maar wel vanuit het besef dat bijvoorbeeld het doorgroeien naar een leidinggevende functie om andere competenties vraagt dan enkel goed technisch vakmanschap. Dat is echt belangrijk, zeker gezien de transitie waarin de sector zich bevindt’

Leap is een leeromgeving die je helpt mee te deinen op de verandering en daarin een actieve rol te vervullen. Leap is er voor iedereen binnen Wärtsilä en bevat zowel online als offline onderdelen. De app WeLeap stelt je in de gelegenheid te leren over en bijdragen aan de grootste veranderingen in de geschiedenis van Wärtsilä. Wil je iets weten over het proces? Wil je mee veranderen? Zoek je informatie over evenementen bij jou in de buurt? Je vindt het allemaal in de WeLeap.

Work in progress

De eerste versie van WeLeap is nu beschikbaar, maar de inhoud van de app heeft de status work in progress: er zullen permanent modules en opties aan toegevoegd worden. Je kunt het programma van de app in je eigen tempo volgen en kiezen welke module het best bij jouw situatie past. Al na een of twee leerpaden heb je een enorme boost aan informatie opgedaan. WeLeap is bovendien social: in de Discuss and Act-modules kun je contact leggen met collega’s. En werkt iets niet goed? Dan kun je in de app direct feedback sturen naar de ontwikkelaars.