ACCELERATING
THE SMART
MARINE VISION

We breiden onze focus verder uit dan alleen met het leveren van producten.

Dit betekent het verbinden van intelligente schepen met slimme havens, en het optimaliseren van de waardeketen door de toepassing van innovatieve technologieën, nieuwe manieren van werken, disruptieve bedrijfsmodellen en het leiden van samenwerking over een industrie die van oudsher sterk gefragmenteerd is.

Het is een enorme industrie-transformatie en een waarin Wärtsilä een leidende rol op zich neemt, in overeenstemming met ons doel als organisatie, de ‘stip op de horizon’ dat de kern vormt van onze visie: enable sustainable societies with smart technology.

Vervolgens hebben we met de overname van Eniram en Guidance Marine aan onze portfolio onze mogelijkheden op het gebied van digitale inzichten en situationeel bewustzijn verdiept.


Deze twee overnames waren belangrijke stappen voorwaarts en voegden een grotere connectiviteit toe aan ons aanbod, zowel in termen van gegevensverzameling en data analyse aan boord van het schip, als tussen het schip en andere schepen via satelliet, en het bredere ecosysteem in het algemeen.


Nu bouwen we op deze ontwikkelingen om deze benadering naar het volgende niveau te brengen en de Smart Marine Vision vollediger te realiseren.

Nog sterkere service bij Wärtsilä na overname Trident B.V.

Specialist in onderhoud, inspectie en reparatie van schepen onder water


Wärtsilä heeft haar serviceaanbod versterkt door overname van Trident B.V., een in Nederland gevestigde onderneming gespecialiseerd in onderhoud, inspectie en reparatie van schepen onder water.

Trident Group is toonaangevend op het gebied van innovatieve onderwaterservice. Het bedrijf is gespecialiseerd in reparatie, revisie en onderhoud van voortstuwingssystemen, rompen en machines. Het bedient klanten over de hele wereld vanuit werkplaatsen in Nederland en Italië en op de Canarische Eilanden. Trident en Wärtsilä hebben eerder samengewerkt, wat onder meer resulteerde in de gezamenlijk ontwikkelde Wärtsilä-Trident Thruster preservation bag.

Schoner
Wärtsilä is opgetogen over deze overname, temeer omdat het nu mogelijk wordt de services van Trident te integreren met de analytics van Eniram. Dit bedrijf van Wärtsilä is gespecialiseerd in systemen voor energiemanagement voor de maritieme industrie, om zo bij te dragen aan de vermindering van brandstofverbruik en uitstoot van gassen. Met de overname van Trident zullen het streven naar maximale brandstofbesparing en optimalisering van scheepsreiniging elkaar versterken.

“Met de overname van Trident zullen het streven naar maximale brandstofbesparing en optimalisering van scheepsreiniging elkaar versterken.”

Pionier
‘Deze overname past bij het streven van Wärtsilä naar duurzame samenlevingen waar slimme technologie wordt gebruikt. Naast minder brandstofverbruik en efficiency vinden veel klanten milieuvraagstukken belangrijk. Trident is pionier in de ontwikkeling van milieuvriendelijke oplossingen’, aldus Tamara de Gruyter, vice-president Area North Europe and Propulsion System Services, Wärtsilä Services. ‘We zijn erg enthousiast over onze aansluiting bij Wärtsilä. We willen allebei een nog beter aanbod ontwikkelen voor onze klanten’, zegt managing director Adrie Huijbregts van Trident B.V.

Wärtsilä’s overname van Transas versnelt het Smart Marine Ecosystem

Marktleider voor maritieme navigatieoplossingen, van complete brugsystemen en digitale producten tot elektronische kaarten


Per 4 mei 2018 heeft Wärtsilä softwarebedrijf Transas overgenomen. De ongeveer duizend werknemers van het bedrijf komen in dienst van Wärtsilä’s Marine Solutions en zullen een sleutelrol spelen bij Wärtsilä’s ontwikkeling van slimme producten en een samenhangend digitaal platform; het Smart Marine Ecosystem.

Transas is een wereldwijde onderneming met hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf werd opgericht in 1990 en is marktleider voor maritieme navigatieoplossingen, van complete brugsystemen en digitale producten tot elektronische kaarten. Het bedrijf is ook toonaangevend in training- en simulatieservices en in systemen voor scheepvaartverkeersleiding, monitoring en support. Transas gebruikt nieuwe technologieën zoals machine learning en kunstmatige intelligentie. Zo kan een samenhangend platform ontstaan voor het beheer van activiteiten in het hele mariene ecosysteem.

Efficiënter, schoner, veiliger
Deze overname is een belangrijke stap voor Wärtsilä in het verder ontwikkelen van haar Smart Marine Ecosysteem, waarbij slimme schepen verbonden zijn met slimme havens. Met data-integratie, betere verbindingen en technologie in de cloud wil Wärtsilä overcapaciteit, suboptimaal brandstofverbruik en wachttijden in havens en op andere drukke locaties verhelpen. Zo maken we de sector efficiënter, minimaliseren we milieueffecten en -risico's en het bereiken van de hoogste niveaus van veiligheid en beveiliging.

Gemeenschappelijke visie
‘De samenvoeging van Transas en Wärtsilä helpt het Smart Marine Ecosystem echt vooruit. Het is een zeer positieve stap voor beide partijen en we zijn blij dat we het Transas-team in onze organisatie kunnen verwelkomen’, aldus Roger Holm, president van Wärtsilä Marine Solutions. Frank Coles, CEO van Transas: ‘Het is een enorme uitdaging om samen met Wärtsilä de toekomst van het zeevervoer in te richten. We delen een gemeenschappelijke visie; namelijk die van een veiligere, efficiëntere en milieuvriendelijkere maritieme industrie. Onze gezamenlijke inzet biedt een ongeëvenaarde kans voor een nieuw ecosysteem voor de maritieme industrie.’