BEURS
MARITIME
INDUSTRY


Van 29 tot en met 31 mei vond in de Evenementenhal in Gorinchem de editie van de beurs Maritime Industry plaats. Bezoekers konden kennis nemen van de laatste ontwikkelingen op maritiem gebied, terwijl er ook gelegenheid was om nieuwe contacten op te doen en ervaring uit te wisselen.

Het accent ligt ieder jaar op de binnenvaart (Nederland heeft de grootste binnenvaartvloot van Europa) en ook de visserij is hier vertegenwoordigd. Ook dit keer bulkte de beursvloer van Maritime Industry van de bedrijven uit de scheepsbouw, reparatie, machinebouw, installatietechniek, voortstuwing, elektrotechnische installaties, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, interieurbouw en dienstverlening.


Hybrid en electric

Wärtsilä presenteerde zich op de beurs als dé partner voor de binnenvaart. We weten immers alles over de nieuwe emissienormen voor de binnenvaartschip per 2020. Daardoor kunnen we klanten goed adviseren over opties. Ook kunnen we voor het voetlicht brengen waarbij Wärtsilä iets voor hen kan betekenen; niet alleen met LNG dual fuel, maar ook 100% elektrische of hybride oplossingen.


Wärtsilä is actief betrokken bij de ontwikkeling en bouw van emissievrije elektrische aandrijvingen voor schepen. “En dat gaat sneller dan veel mensen denken”, zegt directeur binnenvaart Bram Kruyt van Wärtsilä Netherlands.

“Er zijn al trajecten die volledig elektrisch gevaren kunnen worden. De Gouwenaar 2 en de geplande Port Liners bewijzen dat er interesse is om deze stap te maken. De routes waarop zij varen en willen varen zijn geschikt om op batterijcontainers elektrisch af te leggen. Op een vast traject kunnen batterijcontainers op de terminals worden uitgewisseld of opgeladen. Het is bewezen technologie en technisch haalbaar. We werken de businesscase nu met een aantal partijen uit.”


Workshop emissieregelgeving 14 september

Beursbezoekers werden uitgenodigd zich in te schrijven voor de Wärtsilä workshop ‘Emissies van een binnenvaartschip in 2020’ op 14 september 2018 bij de Wärtsilä vestiging in de Rotterdamse haven met werkplaatsen en kade in Schiedam. Deze workshop ontsluit alle informatie over de laatste regelgeving Fase V: welke oplossingen zijn er en waar kan Wärtsilä iets betekenen?


De inschrijving voor deze workshop staat nog open, neem hiervoor contact op met Johan Penninga via johan.penninga@wartsila.com of op 088 960 2000.