Gietijzerreparaties en toepassen van 3D-technologie;uitbreiding dienstenaanbod QuantiServ

Wärtsilä heeft per 1 februari van dit jaar het Amerikaanse ingenieursbedrijf LOCK-N-STITCH overgenomen en breidt hiermee het dienstenaanbod van QuantiServ, onderdeel van Wärtsilä Services, uit. De overname versterkt het serviceportfolio van Wärtsilä voor klanten die meerdere merken in huis hebben.

QuantiServ - LOCK-N-STITCH

QuantiServ ondersteunt en onderhoudt producten van klanten in de maritieme als in de energiesector, die apparatuur van meerdere merken gebruiken. De services van QuantiServ omvatten onder meer reconditionings- en in-situ-diensten, als ook flexibele reparatie- en revisiediensten voor hulpaggregaten en generatoren aan boord van schepen van klanten. 

Indrukwekkende reparatiediensten

LOCK-N-STITCH is gespecialiseerd in gietijzerreparaties en heeft ervaring in het toepassen van 3D-technologie voor reparatiediensten, zoals het 3D-scannen van gebroken onderdelen en 3D-ontwerp van vervangstukken. Ook heeft LOCK-N-STITCH geavanceerde technologie ontwikkeld voor het repareren van metalen stiksels en schroefdraden en voor ovensolderen en smeltlassen. Al deze expertise vormt een mooie aanvulling op het dienstenaanbod van QuantiServ. ‘We hebben eerder samengewerkt met LOCK-N-STITCH en zijn daarbij onder de indruk geraakt van hun specialistische reparatiemethoden – een waardevolle aanvulling voor onze klanten,’ aldus Guido Barbazza, vice-president Emerging Businesses van Wärtsilä Services.

Nieuwe mogelijkheden

Het familiebedrijf LOCK-N-STITCH bestaat sinds 1990 en telt 35 werknemers. De omzetcijfers getuigen van klantvertrouwen en een hoge klanttevredenheid. Gary Reed, CEO van LOCK-N-STITCH: ‘We zijn blij dat we ons kunnen aansluiten bij QuantiServ, omdat we onze diensten nu wereldwijd kunnen gaan inzetten. Deze samenwerking zal door de sterke focus op digitalisering, zowel bij Wärtsilä als bij ons, tot interessante nieuwe mogelijkheden leiden.’


Het aanbod van LOCK-N-STITCH zal geleidelijk bij QuantiServ-locaties worden aangeboden. QuantiServ is beschikbaar op de grotere maritieme locaties en in het binnenland voor locaties met elektriciteitscentrales.

Robotlasertechnologie
verlengt levensduur zuigers 2-tak motoren

QuantiServ biedt gespecialiseerde onderhouds- en reparatiediensten aan klanten uit de maritieme en energiewereld. QuantiServ introduceert nu een nieuwe gerobotiseerde ‘laser cladding’ technologie, die het herstel van grote zuigers in 2-tak motoren enorm verbetert. Dit nieuwe proces vereist minder laswerk, verkleint de thermische schok van het basismateriaal en vervangt het aloude galvanisch aanbrengen van een chroomlaag.

QuantiServ robotised laser technology

Onderdelenmagazijn in Harlingen vernieuwd en uitgebreid:Pinnen nu ook mogelijk

Het onderdelenmagazijn van Wärtsilä in Harlingen is compleet vernieuwd en meteen uitgebreid. Ook is er een apart afhaalpunt voor onderdelen ingericht voor (onder meer) de motortypes Deutz 628, Stork Werkspoor F240 en SW280. We zijn 24/7 bereikbaar om uw motor draaiende te houden. Extra handig: vanaf nu kunt u uw bestelling direct afrekenen met PIN.

Wärtsilä Netherlands B.V.
Nieuwe Vissershaven 17
8861 NX, Harlingen
+31 (0) 88 980 2900
harlingen@wartsila.com

‘De nieuwe technologie is milieuvriendelijker, bovendien verlengt de nieuwe coating zowel de levensduur van de zuigerkoppen, als de tijd tussen revisiebeurten. We hebben de technologie getest op containerschepen en na 15.000 draaiuren bleken de resultaten veelbelovend: de zuigers werkten uitstekend en vertoonden zeer weinig gebruikssporen’, zegt Ole Pyndt Hansen, directeur van QuantiServ. ‘Gebaseerd op deze testen voorspellen we dat deze lasertechnologie de levensduur van de zuigers bijna kan verdubbelen.’


Guido Barbazza, vice-president van Emerging Businesses (Wärtsilä Services): ‘Met deze innovatie loodsen we de revisiewereld de eenentwintigste eeuw binnen. Dat is een ontwikkeling die onze klanten met open armen ontvangen én die nog eens aantoont dat Wärtsilä en QuantiServ maatgevend zijn voor de nieuwe standaarden voor slimme en duurzame oplossingen.’


De lasertechnologie is ontwikkeld in QuantiServ’s Reconditioning knowledge centre in Kruiningen. Nog dit jaar zal de technologie in een aantal QuantiServ-werkplaatsen over de gehele wereld beschikbaar komen voor onze klanten. Extra goed nieuws: de techniek is ook inzetbaar voor talloze andere toepassingen.