KOM VERDER MET STEP AHEAD

Diane Tuinebreijer – ten Hove

Director Human Resources,
Wärtsilä Nederland

Overal in deze WeHighlights lees je dat Wärtsilä permanent in beweging is. Je leest over nieuwe werkwijzen, slimme oplossingen, anticiperen op ontwikkelingen.

Als bedrijf zijn we daar goed in. In die dynamiek is het extra belangrijk dat je zorgt dat je zelf ook in beweging blijft – zowel letterlijk als figuurlijk. In 2017 startten we om die reden het programma Step Ahead.

Doel: bewustwording van wat er vandaag de dag nodig is om mee te kunnen blijven doen. In 2019 gaan we met Step Ahead verder de diepte in. Een korte vooruitblik.

“Voor iedereen is het belangrijk dat je zorgt dat je bent toegerust op de toekomst. Bij Step Ahead valt er dus voor iedereen, echt iedereen iets te halen.”

Het doel van Step Ahead is de Wärtsilä- medewerkers er bewust van maken dat het belangrijk is ook zelf verantwoordelijkheid te nemen zodat je optimale mogelijkheden hebt op een (werk)plek in deze veranderende wereld. Step Ahead helpt inzicht te krijgen in wat er nodig is om te kunnen blijven reageren en anticiperen op die dynamiek. Diane Tuinebreijer – ten Hove, director human resources bij Wärtsilä Nederland: ‘‘Step Ahead is er heel nadrukkelijk voor iedereen. Waar je ook zit. Of je nou manager bent, servicemedewerker, binnendienst of buitendienst, werkplaats of kantoor, jonger, ouder – er is niemand die niet wordt geraakt door de veranderende wereld en het veranderende werkveld. Voor iedereen is het belangrijk dat je zorgt dat je bent toegerust op de toekomst. Bij Step Ahead valt er dus voor iedereen, echt iedereen iets te halen.’’

Op de juiste plek

Step Ahead is een programma dat zowel werknemers als de werkgever iets te bieden heeft. Diane: ‘‘Geen wonder dat de vakbond er zo enthousiast over is dat wij dit doen.’’ Medewerkers hebben belang bij een passende en prettige werkplek, nu én straks, en Wärtsilä heeft belang bij medewerkers die met plezier naar hun werk gaan en die ook op de lange termijn inzetbaar blijven óf andere opties hebben. Diane: ‘‘Je neemt dan ook niet deel aan Step Ahead omdat het leuk is, maar omdat je jezelf het beste gunt. Een programma als dit hoort in de huidige tijd gewoon bij je werk, net zoals bijvoorbeeld een programma over veiligheid.’’

STEP AHEAD IN A NUTSHELL

Sinds 2017 maakt Step Ahead medewerkers bewust van de effecten van de veranderende wereld op hun leven, hun werk, hun ontwikkeling, hun gezondheid, etc. Step Ahead roept mensen op daarin zelf verantwoordelijkheid te nemen. Step Ahead benadrukt dat werk snel verandert en dat bijblijven actie vereist, willen mensen in de toekomst hun werk kunnen blijven doen of ander werk kunnen vinden.

Wärtsilä Nederland wil haar medewerkers hierin ondersteunen.

Persoonlijk vervolg

In 2017 en 2018 hielden we rondetafelgesprekken over de thema’s die aan Step Ahead ten grondslag liggen. En we deden samen de 100-dagen Global Challenge: sportieve uitdagingen in combinatie met bewustwording over voeding, slaap, balans werk-privé en beweging.


In 2019 maken we voor iedereen een persoonlijke verdiepingsslag mogelijk. Diane: ‘‘Iedereen kan zelf de verantwoordelijkheid nemen om de kans te pakken om zich met behulp van een onafhankelijke partij verder te ontwikkelen. Dat doe je echt voor jezelf.’’


Hoewel de ‘ik’ dit jaar meer centraal staat, zijn er ook gezamenlijke programmaonderdelen. Diane: ‘‘We hopen dat die echt gaan leven. Dat mensen napraten, dagen later nog, bij de koffieautomaat. Dat we mensen aan het denken zetten en dat zij hun gedachten delen met collega’s en dat er op die manier iets gaat rondzingen. Dat er bewustzijn ontstaat rondom de vier kernthema’s van Step Ahead: eigen verantwoordelijkheid, (persoonlijke) ontwikkeling, vitaliteit en balans werk-privé.’’

Concreet

Het programma voor 2019 zoomt ieder kwartaal in op een van de vier kernthema’s van Step Ahead. Aan het begin van ieder kwartaal wordt een korte animatie gelanceerd die het lopende thema toelicht. En ieder kwartaal is er een miniseminar rondom het kwartaalthema op een van de grote locaties van Wärtsilä, bijvoorbeeld over financiële planning per leeftijdsfase. Een video-opname van het seminar wordt rondgestuurd aan alle medewerkers van Wärtsilä Nederland, zodat iedereen er kennis van kan nemen. Per thema organiseren we samen met de onafhankelijke experts van CIC Company een aantal workshops. Iedere medewerker kan zich in 2019 voor één workshop inschrijven. De workshops hebben onderwerpen zoals ‘Kruispunt in je carrière’, ‘Vitaal – tot je erbij neervalt?’, ‘Heisessie met jezelf’ en nog veel meer.

Het programma voor 2019 zoomt ieder kwartaal in op een van de vier kernthema’s van Step Ahead.

Persoonlijk én vertrouwelijk

Alvorens de hierboven genoemde activiteiten te starten begint Step Ahead dit jaar met twee bijzondere persoonlijke modules. Eerst krijgt iedereen een uitnodiging voor een survey. Uit de survey rolt een persoonlijk advies voor een van de workshops uit het aanbod van CIC Company.


Voor wie echt de diepte in wil, is er daarnaast dit jaar de mogelijkheid voor een 360 graden-feedbackrapport en adviesgesprek. Voor diegenen die zich hier voor aanmelden schrijft CIC Company op basis van onder meer input van tien personen uit je werk- en privéomgeving een 360 graden-feedbackrapport. Het rapport wordt doorgesproken tijdens een persoonlijk adviesgesprek met een medewerker van CIC Company.

Cadeautje

Voor de ‘360’ is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar en wie het eerst komt, die het eerst maalt. Diane: ‘‘de ‘360’ is een bijzondere kans om te reflecteren op waar je energie van krijgt. En of je huidige baan daarbij aansluit. Er kunnen tijdens zo’n adviesgesprek echt diepe inzichten ontstaan. Om te beoordelen of dit rapport en gesprek echt zinvol is, heb ik het zelf uitgeprobeerd. Ik heb het ervaren als een cadeautje aan mezelf en kan het warm aanbevelen.’’


Uiterst belangrijk om te weten:

de uitkomsten van de survey en van het 360 graden-feedbackrapport zijn strikt vertrouwelijk en worden alleen met de deelnemers gedeeld. Wärtsilä krijgt deze inhoud niet te zien.

Ieder kwartaal een thema

Per kwartaal focust Step Ahead op een thema:

Q1 Eigen verantwoordelijkheid… voor je eigen toekomst

Q2 Persoonlijke ontwikkeling… nieuwe inzichten verwerven

Q3 Vitaliteit… lekker in je vel

Q4 Balans werk-privé… iets betekenen, op het werk en thuis

Eerste seminar in 2019

Het eerste mini-seminar (thema: eigen verantwoordelijkheid) zal gegeven worden door Marcel van Leeuwen van EBC Nederland, dat zich richt op Employee Benefits en Financial Planning.


Marcel zal dan spreken over de financiële gevolgen van een andere baan, minder werken, anders werken, ontslag en pensioen. (Tipje van de sluier: die gevolgen vallen soms enorm mee.) Alle medewerkers krijgen na afloop een video-opname van het seminar in hun mailbox.


Meer informatie over locatie, tijdstip en datum volgt nog.

“Ik ben een beetje uitgekeken op mijn werk”

Situatie: Marlies doet al een aantal jaar hetzelfde werk. Het gaat prima, maar ze is er een beetje op uitgekeken. Minder werken is geen optie.


Step Ahead: Het is dapper dat Marlies heeft durven delen dat ze niet meer helemaal tevreden is over haar baan. Samen kijken we of we een andere baan voor Marlies kunnen vinden. Hopelijk bij ons, maar misschien wordt het een andere baan ergens anders.

“Ik heb altijd veel overgewerkt, nu ik ouder word valt dat me zwaar”

Situatie: Chris heeft de hele wereld over gereisd voor Wärtsilä en heeft daarbij altijd veel overuren gedraaid. Bij de aankoop van zijn huis heeft hij zich gebaseerd op zijn vaste salaris én zijn overwerkvergoeding. Maar nu hij over de zestig is, vallen die lange dagen en weken hem zwaar.


Step Ahead: Chris gaat de voor- en nadelen van zijn huidige baan in kaart brengen met zijn vrouw. Ook gaat hij zijn hypotheek nog eens bekijken met een financieel expert. Misschien wordt het minder werken. Of misschien een andere baan, het liefst dicht bij zijn oude afdeling. Hij wil in elk geval eerst de opties in kaart brengen.

“Ik zou wel minder willen werken, maar kan me niet minder salaris permitteren”

Situatie: Gregor zou best wat meer tijd willen hebben voor zijn gezin. Een dag per week minder werken lijkt hem fijn. Maar hij is bang dat hij zijn huishoudboekje dan niet meer kloppend krijgt.


Step Ahead: Zorgen over financiën hebben veel impact op het welbevinden en de gezondheid. Daarom gaat Gregor in gesprek met een financieel expert, voordat hij een beslissing neemt.

DEEL DIT BERICHT