GESTANDAARDISEERDE
OPLOSSING VOOR ENERGIEOPSLAG

Stap vooruit in energieopslag

Met de overname van Greensmith Energy heeft Wärtsilä een nieuw product tot haar beschikking gekregen, GridSolv, een innovatieve oplossing voor gestandaardiseerde energieopslag, ook in hybride systemen.


GridSolv is een krachtige stap vooruit dankzij geoptimaliseerde opslagtechnologie en software-integratie: het product is maximaal flexibel, snel inzetbaar, geschikt als standalone én voor integratie in hybride systemen. GridSolv is verkrijgbaar in drie formaten. De bekendste maat is de 40 ft container die batterijen, stroomverdeling, brandbestrijding en airconditioningsystemen bevat.

Akshay Ladwa, vicepresident Engineering bij Greensmith Energy: ‘‘GridSolv is zoveel meer dan alleen batterijen en omvormers in een behuizing. We hebben de GridSolv doelbewust zo ontworpen dat onze partners en klanten hiermee echt een product in handen krijgen dat hun energieopslag voor de langere termijn veiligstelt.’’


Optimalisatie van power, software en opslag

Een van de eerste resultaten met GridSolv zijn gemeten bij het bedrijf Sinergy Kft, onderdeel van ALTEO Group in Boedapest, Hongarije. Deze energiecentrale draait op drie Wärtsilä 34SG-motoren. Dankzij de toevoeging van de GridSolv en het gebruik van het softwareplatform GEMS, tevens een product van Greensmith, kan dit energiebedrijf nu landelijke stroompieken en -dalen veel beter opvangen.


GEMS-energieopslagsoftware,

GEMS is wereldwijd de meest gebruikte energieopslagsoftware, die vaak wordt ingezet in systemen waar ook hernieuwbare en thermische energiebronnen deel van uitmaken. GEMS is erop toegesneden om al die verschillende bronnen op de juiste manier te beheren.


Naast toepassingen voor energieopslag, is GEMS in staat om elke complexe samenstelling van energieactiva, waaronder wind, zon, warmte en opslag, te beheren. GEMS is onlangs ook RIG-gecertificeerd door CAISO, de transmissiemaatschappij voor Californië, de op acht na grootste economie ter wereld.


Alleen het allerbeste

De energieopslagsystemen van Wärtsilä zijn er voor energieproducten en ontwikkelaars die alleen genoegen nemen met het allerbeste. Zij kunnen een custom made mix van voorzieningen en producten samenstellen, die hun stroomvoorziening flexibel, betrouwbaar en veerkrachtig maakt – en houdt.

Greensmith Energy, onderdeel van Wärtsilä

Wärtsilä nam Greensmith Energy over in juli 2017. Greensmith is groot in energieopslag en -integratie. De GEMS-software van Greensmith houdt de kosten laag en maakt investeringen extra rendabel.

Wärtsilä Energy Solutions

Wärtsilä Energy Solutions is marktleider in de transitie naar herbruikbare energie. Onze kracht ligt in de ontwikkeling van samenhangende en betrouwbare hybride systemen. Inmiddels heeft Wärtsilä 68 GW aan capaciteit in energiecentrales geïnstalleerd in 177 landen over de gehele wereld.

DEEL DIT BERICHT