Wärtsilä introduceert eerste, compacte high-speed motor:

De
Wärtsilä 14

Meer weten over de W14 motor?

Naar verwachting zal de W14 rond het derde kwartaal van 2019 op de markt komen. Vragen hierover? Ontdek onze configurator op de website https://www.wartsila.com/wartsila14 om uw wensen kenbaar te maken.

De jongste telg uit de Wärtsilä motoren familie kondigt zich aan. De W14 high-speed motor is de meest compacte motor in zijn vermogensrange en toepasbaar als voortstuwingsmotor en generator set en uitermate geschikt als hybride oplossing.

Tijdens de Internationale Workboat Show in New Orleans, V.S., werd de Wärtsilä 14 officieel onthuld: een compacte motor die is ontworpen om aan de huidige en toekomstige wereldwijde emissienormen te voldoen. Specifiek voor exploitanten in bijvoorbeeld de sleepbootmarkt, visserij of veerboten, voor wie vermogen/gewichtsverhouding, brandstofverbruik en naleving van de milieu emissie eisen van essentieel belang zijn.

De Wärtsilä 14 high-speed motor is verkrijgbaar in 12- en 16-cilinder configuraties, met een vermogen van 755-1340 KW in voortstuwing en 675-1155 KWe in hulp- en dieselelektrische configuraties.


ONTWIKKELD IN SAMENWERKING

MET LIEBHERR

De motor werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met Liebherr, een van de grootste fabrikanten van bouwmachines ter wereld maar ook een erkend leverancier van technische, innovatieve producten en diensten in verschillende branches. De eerste leveringen van de Wärtsilä 14 staan gepland voor de tweede helft van 2019. Liebherr is verantwoordelijk voor de productontwikkeling, classificatie en productie van de motoren. Het nieuwe motortype zal worden ondersteund door Wärtsilä's ongeëvenaarde wereldwijde lifecycle support- en servicenetwerk.

“We zijn erg trots op deze kleine maar krachtige

high-speed motor,” aldus Stefan Wiik, vicepresident, Marine Power Solutions, Wärtsilä, “omdat het een nieuwe, strategisch belangrijke markt voor ons merk inluidt. Dit versterkt onze wereldwijde positie als marktleider van volledig geïntegreerde technologieën en hybride oplossingen en getuigt van de tastbare voordelen van onze nauwe samenwerking met Liebherr”.


NIEUW SLEEPBOOTONTWERP VOOR

WÄRTSILÄ 14

Tegelijk met de lancering van de nieuwe Wärtsilä 14 motor, maakte Wärtsilä het aanbod compleet met de introductie van de HYTug 40. Dit is een kleinere versie van de HYTug, die in 2017 werd geïntroduceerd en werd ontworpen voor activiteiten in ondiep water. De nieuwe versie is voorzien van twee Wärtsilä 14-motoren met een hybride voortstuwingsoplossing die samen verschillende flexibele operationele instellingen leveren, waaronder een zero-emissie-modus. De Wärtsilä 14 voldoet ruimschoots aan de IMO Tier III-eisen en wordt dus uitgerust met een Wärtsilä nabehandelingsysteem (SCR).


Wärtsilä heeft er vertrouwen in dat de Wärtsilä 14 een nieuwe technologische maatstaf zal zijn voor zowel voortstuwing als generator oplossing in de markt. De lat is hoog gelegd als het gaat om tastbare financiële, operationele en milieuvoordelen, allemaal verbeteringen die essentieel zijn voor het bereiken en in stand houden van winstgevende activiteiten voor scheepseigenaren en exploitanten over de hele wereld.

DEEL DIT BERICHT